Miten taas huomenna voi olla puntaripäivä?! Viikot menevät niin hurjaa vauhtia, etten pysy ollenkaan mukana. Toisaalta ihan kiva, jos se tarkoittaa tavoitepainoon pääsemistä vähän "nopeammin".

Kävin päivällä kuntosalilla(50min), jonka jälkeen vesijuoksin(15min) ja uin(15min) vielä vähän päälle. Loppupäivän ja illan olen lähes hysteerisenä lukenut pakkotoisto.com-sivustoa.

Aloin nimittäin ihan tosissani miettiä liikkumistani. Kun nyt kerran olen saanut sen kauan odotetun urheilukärpäsen pureman, tahtoisin liikkua mahdollisimman tehokkaasti, mutta kuitenkin maltillisesti niin, etten riko paikkojani tai saa ns. yliannostusta.

No hulluksihan tuolla sivustolla meinasi tulla. On siellä varmasti paljon hyödyllistä asiaa, mutta aion nyt kuitenkin jatkaa oman järjen käyttöä liikkumisessa. Otan kyllä mielelläni ohjeita ja neuvoja vastaan, ja yritän itsekin poimia valtavasta tietotulvasta oikeita tärppejä juuri minulle.

Esimerkki ajattelemastani viikko-ohjelmasta:
ma: kuntosali + uinti/vesijuoksu
ti: tanssi/lenkki/kotijumppa
ke: vesijumppa
to: lenkki/kotijumppa
pe: kuntosali + uinti/vesijuoksu
la+su: vapaapäivä/vapaamuotoista liikuntaa

Kuntosalilla teen joka kerta koko vartaloon kohdistuvia harjoituksia. Aluksi lämmittelen kuntopyörällä 10min. Seuraavan noin tunnin aikana käyn läpi suunnilleen kaikki salilta löytyvät laitteet. Yritän pitää painot ja sarjat sellaisina, että viimeiset toistot menevät aina hammasta purren. Olen tehnyt melkein kaikilla laitteilla ja kaikissa liikkeissä 3*12-15 toistoa. Venyttelyt olen jättänyt kotiin (ja tänään jopa suoritin ne), koska salin jälkeen menen vielä joka tapauksessa altaaseen. Vatsalihakset jäävät aika vähälle huomiolle, niitä olisi varmaan syytä tehdä kotona lisäksi. Koska salilla oleva vatsalihaspenkki teki mun selälle kipeää, enkä halua siellä alkaa lattialla pungertamaan.
Vapaita painoja on kovasti kehuttu, ja että laitteilla rehkiessä ei saa aikaan muuta kuin vahinkoa. En ole vielä vapaisiin painoihin koskenut, enkä vähään aikaa ajatellutkaan. Ehkä sitten, kun on ajankohtaisempaa todella kasvattaa sitä lihasmassaa, eikä ainoastaan laihtua?

Toivon, että säät pysyvät mahdollisimman pitkään lenkkikelpoisina. Vähän jännittää myös tuleva pimeä kausi, jolloin on pakko uskaltautua hämärille kuntopoluille yksinään. En vielä tiedä mitä keksin ulkoilun tilalle silloin, kun säänjumala on ankara. Jotain kotijuttua sen pitäisi olla.

Huomenna tosiaan punnitus. Olin ajatellut suurta pudotusta, mutta taitaakin olla aika maltillinen. Etenkin kun tänään olen syönyt paljon (?), kun pakkotoistossa oli niin hurjia kalorimääriä treenipäiville annettu. Mutta pikaisesti laskettuna 2000kcal ei ole vielä kovin paljon liikaa, jos ollenkaan.

Noniin, ensi kerralla taas lisää.