En ole niinkään yllättynyt, kuin pettynyt, kun Acomplia vedettiin pois markkinoilta. Ilmeisesti haittavaikutukset ovat olleet hyötyjä suuremmat. Minä olisin kyllä muutamasta haittavaikutuksesta huolimatta jatkanut lääkkeen syömistä pidempäänkin, mutta nyt päätös laihduttaa ihan normaalisti ilman apukeinoja tuli vieraalta taholta.

Minulla on vielä neljä pilleriä syömättä, ja sitten alkaa luomulaihdutus. Pelottaa ja jännittää, loppuuko painon putoaminen tähän. No ei tietenkään lopu, mutta hidastuuko vauhti huomattavasti. Se olisi niin harmi, vaikkakin odotettavissa ennemmin tai myöhemmin.

Lääkkeen puoliintumisaika on muistaakseni 16 päivää, joten ihan heti vaikutus ei lakkaa. Ajattelin, josko alkaisin syödä vaikka vitamiinipillereitä vähän niinkuin placebona, ottaisin aina samaan aikaa kuin Acon nyt ja kuvittelisin, että mikään ei ole muuttunut. Ehe?

Tämä viikko ei nyt ollutkaan ihan niin liikunnallinen kuin kuvittelin. Varsinaista liikuntaa en harrastanut kuin kolmena päivänä: tiistaina tanssi, keskiviikkona vesijumppa ja tänään kävely/hölkkä. Tietysti huomenna vielä ehtii vaikka punttikselle ja uimaan.

Tänään tosiaan kokeilin lenkillä hölkätä osan matkaa. Jotenkin kun tuntuu, että pelkkä kävely ei enää ole tarpeeksi tehokasta ja toisaalta kunto riittäisi pieneen hölkkäänkin. Juoksin siis muutaman lyhyen pätkän lenkin aikana ja ihan hyvältä tuntui. En vaan uskalla kauheasti vielä juoksuaskelia ottaa, kun pelkään ettei paikat kestäkään. Massaa on kuitenkin vielä paljon päällä, eikä minulla todellakaan ole kunnon juoksujalkineita. Ajattelin, jos vaikka joulupukki muistaisi minua lenkkitossuilla tänä vuonna, niin voisin ensi vuoden puolella alkaa kunnolla hölkkäämään.

Siis vau, kirjoitinko minä tosiaan tuon viimeisen lauseen?